SINDIKAT VIKTORA LENCA: DRUGI DIO PLAĆA ZA NEKOLIKO DANA

Drugi dio novca za plaće u iznosu od 500.000 dolara većinski vlasnik brodogradilišta Viktora Lenca Giancarlo Zacchello uplatit će početkom tjedna, a radnicima će po 3.000 kuna biti isplaćeno za tri do četiri dana, kazao je danas povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u tom brodogradilištu Damir Bačinović.

Nakon najave štrajka zbog neisplate plaća sindikati i Uprava brodogradilišta postigli su početkom kolovoza sporazum o isplati 6.000 kuna po radniku do 1. rujna.

Pozajmicu za isplatu, uz uvjet da Vlada aktivira jamstva za izgradnju platforme Marica u kostrenskom brodogradilištu, obećao je osigurati Zacchello.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zacchello je sredinom kolovoza na račun sindikata uplatio prvi dio novca, 500.000 dolara, od kojih je svakom radniku isplaćeno po 3.000 kuna, a Vlada je aktivirala prvi dio državnih jamstava. Drugi dio novca Zacchello je trebao uplatiti potkraj kolovoza, a radnici primiti do 1. rujna.

Po Bačinovićevim riječima, iz Uprave je sindikatima najavljeno da će novac prispjeti slijedećih dan, a u dogovorenom roku nije uplaćen iz tehničkih razloga. On procjenjuje da bi radnicima novac mogao biti isplaćen u srijedu ili četvrtak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara