Sindikat vojnih službenika traži poništenje natječaja za prijam vježbenika u MORH

SINDIKAT vojnih službenika i namještenika Hrvatske udruge sindikata pozvao je danas Ministarstvo obrane da poništi natječaj za prijam vježbenika na određeno vrijeme ili da u potpunosti obustavi proces smanjenja osoblja u tom Ministarstvu i Oružanim snagama.

Ocjenjujući takav natječaj uvredom svog članstva koje ostaje bez posla, Sindikat u današnjem priopćenju ističe kako se ne može složiti s raspisivanjem natječaja za prijam u državnu službu, u trenutku tranzicije i otpuštanja tisuća zaposlenih iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

Sindikat navodi kako je pokušao pomoći Ministarstvu obrane uvjeravanjem članstva da uz odgovarajuću otpremninu bez velike buke i incidenata prihvate prestanak službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Na taj način smo dali svoj obol koliko toliko bezbolnom procesu smanjenja osoblja u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama, ali pojedini postupci odgovornih u Ministarstvu, kao što je raspisivanje natječaja vežu ruke, jer ne možemo svome članstvu objasniti da je višak kada se želi naprasno primiti 40 vježbenika", kaže se u priopćenju.

Natječaj za prijam vježbenika u državnu službu na određeno vrijeme u Ministarstvo obrane objavljen je u današnjem Večernjem listu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara