sindikat zdravstvenog osiguranja traži aneks granskome kolektivnom ugovoru

Nezavisni sindikat zaposlenih u hrvatskome zdravstvenom osiguranju zatražio je od Vlade da se uz granski kolektivni ugovor za zdravstvo i zdravstveno osiguranje donese aneks ugovora koji bi se odnosio na djelatnosti u zdravstvenom osiguranju.

Sindikat u pismu namjere predstavniku Vlade u pregovorima za granski kolektivni ugovor Anti Simoniću navodi da djelatnosti u zdravstvenom osiguranju nemaju nikakve dodatke, iako su priznati medicinskim sestrama i medicinskom osoblju, te podsjeća da se i liječnicima nudi pristojna povišica.

Sindikat upozorava da koeficijenti za izračun plaća djelatnika u zdravstvenom osiguranju bitno zaostaju za koeficijentima zdravstvenih djelatnika.

Tako, primjerice, navodi da zdravstveni djelatnik u intenzivnoj skrbi ima koeficijent 1.32, a koeficijent djelatnika za obradbu prigovora u zdravstvenom osiguranju iznosi samo 0.90.

U Sindikatu podsjećaju da su za rad u otežanim uvjetima od Vlade neuspješno tražili ispravak koeficijenata, a sada, kad bi htjeli nešto postići, nisu među pregovaračima.

Sindikalci u zdravstvenom osiguranju navode da se sindikati uključeni u pregovore neće boriti za djelatnosti u zdravstvenom osiguranju, te traže da se njihovi pregovarači uključe u pregovore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara