Sindikat znanosti protiv ukidanja zasebnoga Ministarstva znanosti i tehnologije

NEZAVISNI sindikat znanosti i visokog obrazovanja ocijenio je danas da najavljeno smanjivanje broja ministarstva hrvatskom društvu i državi ne bi donijelo ništa važnoga, a pogotovo se protivi ukidanju Ministarstva znanosti i tehnologije kao zasebnoga Vladina resora.

Sindikat u priopćenju ocjenjuje da bi smanjivanje broja ministarstava, provede li se onako kako je najavljeno, "građanima stvorilo privid da će javna uprava ubuduće biti manja i učinkovitija".

"Nadamo se da takva fantazmagorija nije supstitut za temeljitu i radikalnu reformu državne uprave", stoji u priopćenju.

Sindikatu znanosti posebno smeta najavljeno ukidanje Ministarstva znanosti i tehnologije, jer smatra da cjelovitu reformu sustava znanosti i tehnologije nije moguće provesti bez zasebnoga Vladina resora.

Sindikat ocjenjuje da je sadašnje Ministarstvo znanosti, kao i cjelokupna javna uprava, loše organizirano i ne ispunjava potrebe zemlje. "Međutim, ako Hrvatskoj želimo i znamo pomoći, onda rješenje nije u njegovu ukidanju, već u radikalnoj reformi državne uprave", stoji u priopćenju.

Također se upozorava da se bez vrhunske organiziranosti znanstvenoga i tehnološkog sustava i njegove povezanosti s gospodarstvom Hrvatska ne može prilagoditi svjetskim gospodarskim kretanjima i riješiti problem nezaposlenosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara