sindikat zrakoplovno tehničkog zavoda najavljuje štrajk

Samostalni sindikat djelatnika u zrakoplovstvu, koji okuplja državne službenike i namještenike zaposlene u Zrakoplovno tehničkom zavodu u Velikoj Gorici, najavio je danas mogućnost štrajka upozorenja zbog zakidanja službenika na dodacima na plaću.

Ministarstvo obrane (MORH) još nije donijelo Pravilnik o dodacima na plaću, iako je to trebalo učiniti još prije dvije godine, tako da je tristotinjak službenika Zrakoplovno tehničkog zavoda trenutno zakinuto za iznos od 12.000 do 15.000 kuna po radniku, izjavio je Hini čelnik sindikata Marijan Luketić.

Kako su propali svi pokušaji da se spor riješi mirnim putem, sindikat je osnovao štrajkaški odbor koji treba pokrenuti sve zakonske mehanizme sukladno Zakonu o radu, Kolektivnom ugovoru i Zakonu o službi u Oružanim snagama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po Luketićevim riječima, sindikat ne namjerava pokrenuti prosvjedne aktivnosti dok ne završi protupožarna sezona, pa bi štrajk upozorenja mogao organizirati tijekom listopada.

Zbog MORH-ova izbjegavanja da donese Pravilnik o dodacima na plaću zakinuti su i ostali vojni službenici i namještenici, dodaje Luketić.

(Hina) xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara