Sindikati prosvjete poslali zahtjeve Vladi

Tri sindikata prosvjete, koji su 5. listopada organizirali štrajk učitelja i profesora, danas su predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu te ministrima financija i znanosti, obrazovanja i športa Ivanu Šukeru i Draganu Primorcu poslali pisma s pet zahtjeva koje trebaju ispuniti do 15. listopada. L

Nezavisni sindikat zaposlenika u srednjim školama Hrvatske (NSZSŠH) Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja (NSZVO) i Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) od Vlade i Ministarstva financija traže da do 15. listopada počnu pregovore o plaćama za 2005., te o božićnici i drugim materijalnim naknadama, kao što je uobičajeno prije donošenja državnog proračuna.

Od Vlade i oba ministarstva tri sindikata traže zajednički razgovor o mogućim oblicima selektivnog pristupa prosvjeti i znanosti, te razgovor socijalnih partnera - Vlade i tri sindikata prosvjete, a po potrebi i raznih predstavnika gospodarstva - o ukupnom stanju u prosvjeti i budućem položaju prosvjete i znanosti te ljudi u njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i ministra Dragana Primorca sindikati traže da počnu razgovore radi razmatranja stanja i reformskih mjera u prosvjeti i znanosti, u kojima su zaposlenici nužni kao aktivni sudionici.

"Premijeru Ivi Sanaderu još jednom predlažemo zajednički susret s predstavnicima triju sindikata radi razmatranja dugoročnih namjera Države i uvida u državnu politiku prema prosvjeti i znanosti", ističu tri sindikata prosvjete u današnjem priopćenju, koje su potpisali predsjednik SHU-a Mato Elkaz, predsjednik NSZSŠH-a Andrija Puljević i predsjednik Velikog vijeća NSZVO-a Vilim Ribić.

(Hina) xbma/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara