Sindikati Sanaderu: Kruh ne smije poskupiti!

NAJAVA udruge hrvatskih pekara Žitozajednica o poskupljenju kruha i pekarskih proizvoda u rasponu od 30 do 50 lipa motivirala je Nezavisne hrvatske sindikate za javno pismo premijeru Sanaderu.

Tako mu pišu da njih najava poskupljenja Žitozajednice, do koje će doći u roku od sedam do deset dana, nije nimalo iznenadila. "To ne samo da anulira pojeftinjenje kruha koje je rezultiralo radom Povjerenstva za praćenje cijena, nego kreće po još poneku lipu iznad toga", poručio je premijeru predsjednik Sindikata Krešimir Sever.

Također tvrde kako u ovom trenutku nema nikakvog opravdanog razloga za takav potez te traže hitno sazivanje Povjerenstva za praćenje cijena. "Kruh pripada onom 'strateškom' krugu namirnica i svakom njegovom mogućem poskupljenju treba pristupiti krajnje oprezno i osjetljivo", tvrde iz Sindikata napominjući kako cijena goriva ne može u tolikoj razini utjecati na najavljeno poskupljenje kruha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krajnje je neprihvatljivo da dok se cijela nacija trudi iznaći mjere za zaštitu standarda građana, netko upravo tu prigodu koristi za 'lov u mutnom', poručio je Sever premijeru. 

J.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara