Sindikati traže jednokratnu financijsku pomoć za najsiromašnije

SAVEZ samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) traži da Vlada omogući građanima s najnižim primanjima ili bez primanja isplatu jednokratne financijske potpore jer tijekom nadolazećih blagdana neki neće imati sredstava ni za najosnovniju prehranu, priopćeno je iz SSSH.

Rast cijena osnovnih prehrambenih proizvoda počeo se ostvarivati poskupljenjem cijena ulja i jaja, a od 1. prosinca slijedi i drastično poskupljenje mlijeka i mliječnih proizvoda, navodi se u priopćenju.

U susjednim zemljama, koje su pod istim udarom globalnoga rasta cijena goriva, s vrlo sličnim teritorijalnim i klimatskim uvjetima i manjom poljoprivrednom proizvodnjom, svi ti proizvodi prodaju se po znatno nižim cijenama nego u Hrvatskoj.

"Hrvatskim građanima stoga preostaje ništa drugo osim ponovnog pripremanja velikih plastičnih vreća i odlaska autobusima ili autima u kupovinu namirnica u BiH, Mađarsku ili Sloveniju. No, i to je opcija za one sa srednje dubokim džepovima, jer ni cijena putovanja u susjedne zemlje nije besplatna", smatraju u SSSH.

Oko milijun radnika dobit će božićnicu što će im samo jednokratno olakšati novi cjenovni udar, ali više od 400.000 radnika ni ove godine neće dobiti božićnicu.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara