Sindikati traže sastanak s Kosor: Referendum ili bitka za pravo na referendum

Foto: Željko Grgić (Cropix)

"NUŽNO je hitno pronaći način na koji će se ispoštovati volja 717 tisuća ljudi koji su tražili raspisivanje referenduma o problemu za koji su potpisali peticiju. Predlažemo unutar političkog sustava rješavanje ovog problema kako bi se povratilo dostojanstvo građanima i vjerodostojnost institucijama", stoji u otvorenom pismu premijerki Jadranki Kosor kojeg potpisuje Koordinacija hrvatskih sindikalnih središnjica u kojem se traži sastanak s premijerkom na temu referenduma.

"Na tom sastanku valjalo bi razmotriti hitnu izmjenu postojećih nesređenih propisa o pravu na referendum. Sindikati vjeruju da nevjerodostojnost institucija političkog i pravnog sustava predstavlja opasnost za stabilnost društva i demokratski poredak u RH", navodi se u pismu potpisani Vilim Ribić (MHS), Krešimir Sever (NHS), Ozren Matijašević (HUS), Mladen Novosel (SSSH) i Damir Jakuš (URSH).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traženjem sastanka s premijerkom Kosor sindikati žele poslati poruku kako prvenstveno žele problem riješiti unutar institucija političkog sustava te da time jasno pokazuju da nemaju rušilačkih namjera koje su im pripisane od dijela nositelja političke vlasti u RH.   

"Međutim, ako se problem ne riješi na razini institucija, sindikati će zajedno s građanima krenuti u bitku za pravo na neposrednu demokraciju", stoji na kraju pisma. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara