SINDIKATI U DRŽAVNIM SLUŽBAMA IMAJU PRAVO NA ZASEBNE STRUKOVNE

Na savjetovanju i seminaru za sindikate državnih službi pri URSH, danas završenom u Opatiji, definirano je i dokazano pravo na strukovno kolektivno pregovaranje u policiji, carini i poreznoj upravi, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

To pravo, rekao je predsjednik Carinskog sindikata Željko Popović, proistječe iz europskih i hrvatskih pravnih izvora, a temelji se na tome da te tri struke imaju posebne zakone kojima se regulira njihova djelatnost, što znači da je za svaku struku potreban poseban kolektivni ugovor sa svim specifičnostima.

Hrvatska Vlada, kao pregovarač s druge strane, dosad je odbijala pregovarati o zasebnim strukovnim ugovorima u državnim službama, rekao je Željko Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuo je da će ti sindikati, bude li potrebno, pokrenuti industrijske akcije i druge mjere kako bi Vlada prihvatila poziv na pregovaranje sa strukovnim sindikatima.

Na seminaru su sudjelovali predstavnici Sindikata policije Hrvatske, Carinskog sindikata Hrvatske i Sindikata porezne uprave Hrvatske. Na njemu su povjerenici obaviješteni i o razini materijalnih prava koje proistječu iz sklapanja strukovnih kolektivnih ugovora.

(Hina) dsil ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara