Sindikati zovu Severinu da im pomogne skupiti potpise za referendum!

Tekst: J.C.
Foto: Index

SINDIKATI su jučer, podsjećamo, najavili da kreću u prikupljanje 450.000 potpisa za referendum o Zakonu o radu (ZOR). Skupljanje potpisa za referendum u Hrvatskoj mnogi smatraju nemogućom misijom; dosad još nitko nije u 14 dana uspio skupiti potpise deset posto od ukupnog broja birača.

No, sindikati su se odlučili poslužiti novim taktikama. Osim što su zatražili pomoć od nevladinih organizacija, za svoj će cilj vrbovati i poznate osobe s javne scene. Ozren Matijašević najavljuje kako će u skupljanju popisa zatražiti pomoć od brojnih javnosti poznatih lica, pa tako i od najveće zvijezde hrvatske estrade!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno ću zvati Severinu!", kaže Matijašević, koji je uvjeren da će se pjevačica pridružiti njihovoj akciji jer ni ranije nije štedjela kritike na račun Vlade te je pokazala socijalnu osjetljivost. Podsjećamo, Severina je s Jadrankom Kosor ušla u prilično oštar sukob oko Zakona o umjetnoj oplodnji (tada ju je premijerka nazvala "djevojkom sa sela"), dok se nedavno istaknula brošem na kojem je bio istaknut broj nezaposlenih u Hrvatskoj.

"Ja neću nikog posebno pritiskati, niti lobirati, ali volio bih da se javne osobe uključe i da daju podršku ovoj našoj osnovanoj borbi da osporimo Vladin pokušaj o izmjenama ZOR-a", kaže Matijašević.

Matijašević je svjestan da su odredbe o prikupljanju potpisa za referendum izrazito rigidne, zbog čega potreban broj potpisa nitko dosad i nije uspio skupiti, ali nada se da je baš ovo pitanje koje će napokon mobilizirati hrvatske radnike. "Ja sam sportaš i nikad u životu nisam u utakmicu krenuo sa stavom da ću izgubiti. U Hrvatskoj ima milijun i pol radnika, 350.000 tisuća nezaposlenih koji žele raditi, 300.000 mladih koji završavaju sa školovanjem... Ako među dva milijuna Hrvata nismo u stanju skupiti potpise za nešto što ih se direktno tiče, onda nešto nije u redu s građanima Republike Hrvatske", zaključuje Matijašević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara