Singh: Indija spremna riješiti razmirice s Pakistanom

INDIJSKI premijer Manmohan Singh u petak je izjavio kako bi sve razmirice s Pakistanom mogle biti riješene pregovorima kad bi pakistanski predsjednik Pervez Musharraf ispunio obećanje o tomu da će onemogućiti teroriste u korištenju pakistanskog teritorija za protuindijske aktivnosti.

U govoru održanom na dvodnevnom seminaru u Delhiju, kojemu prisustvuju političari i direktori velikih tvrtki iz južne Azije, Singh je rekao kako ta regija ima velik kreativni potencijal koji se ne može razvijati zbog napetosti između Indije i Pakistana,.

"Indija želi riješiti sve probleme s Pakistanom putem pregovora", rekao je Singh dodavši kako je Musharraf obećao svojem prethodniku Atalu Behariju Vajpayeeu da teroristima neće biti dopušteno da pakistanski teritorij koriste za napade na Indiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kad bi se ovo obećanje ispunilo, sve bismo mogli riješiti pregovorima", smatra premijer. Na seminaru u glavnome indijskom gradu sudjeluju predsjednica Sri Lanke Chandrika Kumaratunga, pakistanski čelnici Imran Khan i Altaf Hussain, tajlandski ministar vanjskih poslova Surakiart Sathiratha i nekoliko vodećih indijskih političara i direktora poslovnih tvrtki.

"Svrha ovoga sastanka je shvatiti dinamiku promjena između Indije i svijeta kada je riječ o društvenim, ekonomskim i političkim pitanjima", objasnio je Singh dodavši kako Indiju vidi kao globalnog igrača i partnera u svjetskome napretku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara