Siniša Cmrk i Branko Vukšić vraćaju se na male ekrane

Siniša Cmrk i Branko Vukšić vraćaju se na male ekrane

OD 16. SIJEČNJA Zagrebačke televizija kreće s emitiranjem nove programske sheme. Svoje mjesto u programu su našle nekadašnje zvijezde HTV-a i Nove TV, Branko Vukšić i Siniša Cmrk. Dok je prvi s malih ekrana nestao dolaskom novih čelnih ljudi na komercijalnu TV kuću, potonji je otjeran s Prisavlja jer ga je kolegica optužila za fizički napad.

U novoj programskoj shemi predviđeno je emitiranje informativnog programa (sportski, kultura i jutarnji sa servisnim informacijama) 38,01 %; zabavno - glazbenog programa 15,45 %, mozaičnog programa 35,05 % i stranog programa 11,48%.

Kako se navodi u priopćenju TV kuće, prema istraživanjima neovisnog iz listopada 2005., s prosječnom gledanošću na području grada Zagreba bili su na drugom mjestu u konkurenciji s televizijama s nacionalnom koncesijom.

Branko Vukšić je direktor, glavni i odgovorni urednik programa, Branko Kuzele pomoćnik direktora za organizaciju, Damir Jirasek pomoćnik direktora za informativni program a Siniša Cmrk pomoćnik direktora za dnevni program.

Nekadašnji komentator Nove TV osim uređivačkog posla na male ekrane vratit će se svakodnevnim komentarima. Nakon informativne emisije 24 sata Zagrebačke televizije  za Vukšićev komentar rezervirane su tri minute, u kolumni "Glavom kroz ekran". Zajedno sa Sinišom Cmrkom Vukšić će uređivati i voditi kontakt emisiju "Knjiga žalbe", od ponedjeljka do petka u terminu od 20,00 do 20.30 sati. Vukšić će voditi i uređivati talk show "Vježbanje demokracije", svaki utorak u 21,00 sat, ugostit će dva gosta koji će kroz prizmu jednog pojma razgovarati o aktualnim političkim problemima.

ZIP-Zagrebački informativni program i od 16. siječnja ostaje središnja i najaktualnija informativna emisija posvećena dnevnim zbivanjima u gradu Zagrebu, komunalnim, socijalnim, kulturnim i sportskim temama metropole. Novi termin emitiranja ZIP-a je od 18.30 do 18.45, svakog dana u tjednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuta emisija 24 sata Zagrebačke televizije je dneva informativna emisija, emitirat će se svaku večer u 20.30 sati, u trajanju od pola sata. Voditelji će biti novinarka Ivana Brkić i student treće godine PFZ-a Ivan Čorkalo. 

Nakon 24 sata ide Vukšićev komentar, a potom teme vezane uz aktualna pitanja iz financijskog svijeta, događanja vezanih uz crnu kroniku, sport i vrijeme.

Od 16. siječnja kreće mozaično-informativna emisija "Počinje novi dan" koja će se prikazivati u terminu svaki radni dan od 6.45 -11 sati.  Emisija će obrađivati teme vezane uz svakodnevicu, imat će savjete, priloge i razgovore s gostima u studiju. Urednik redakcije je Siniša Cmrk, glavni producent Aleksandar Kovačević, producentica Vesna Travica, a izvršna urednica Mirela Matković. Voditelji-urednici su Irina Soldat i Krunoslav Belko, Tijana Šafar i Damir Popović, Ivana Mišerić i Silvano Gospodarić.

Ista ekipa autora najavljuje i popodnevni format; "S nama je bolje", koji će biti kulturološka inačica jutarnjeg programa vedrijih tonova.

Tri Lane-Lana Banely, Lana Klingor i Lana Pavić svake srijede u 21 sat vodit će talk show "Tri Lane". Atraktivne voditeljice svoje goste pitat će o napisima koje su pročitale u novinama ili čule u kuloarima. "Prvo lice jednine" je show koji će kreirati Fani Stipković, Saša Buneta i Rajana Radosavljev, a emisija će se emitirati iz studija "u živo", nedjeljom u 21.00 sat. Gosti showa bit će poznati glazbenici, a svaka od emisija imat će i svoj originalan proizvod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara