Siniša Glumičić prijavljen za nadriliječništvo

MEDIJSKI najeksponiraniji hrvatski plastični kirurg Siniša Glumičić prijavljen je zbog kaznenog djela nadriliječništva, a prijavio ga je plastični kirurg dr. Miroslav Kinčl, javlja Novi list.

"Dr. Glumičić je specijalist maksilofacijalne kirurgije koji bez obzira na sve edukacije koje je prošao nema licencu, odnosnu dozvolu za rad koja je garancija da je dovoljno educiran operirati dojke, raditi liposukcije i bilo kakve zahvate na tijelu." – izjavio je Kinčl, pa dodao: "Time on prakticira nadriliječništvo i trebao bi ostati bez licence, a tako je i sa svim maksilofacijalnim kirurzima i kirurzima za uho, grlo i nos koji operiraju mimo svoje specijalizacije."

Kinčl se na prijavu odlučio nakon što je Novoj TV vidio snimku Glumičićeve operacije povećanja grudi jednoj svojoj pacijentici. Kazna za djelo za koje je Glumičić prijavljen je novčana odnosno maksimalno godina dana zatvora ako se radi o nedovoljnoj educiranosti tj nadriliječništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Novi list, Glumičić je educiran za zahvate na glavi i vrati, pa tako primjerice može izvoditi operacije kapaka, očiju, nosa, čeljusti, kao i operacije face-lifting. No, u Hrvatskoj ne postoji specijalizacija za estetsku kirurgiju, što nije spriječilo dio liječnika da se kao takvi predstavljaju u javnosti i izvode operacije za koje nisu dovoljno kvalificirani.

Upitan za komentar, Glumičić je kazao kako ne postoji nijedan hrvatski zakon koji maksilofacijalnim  kirurzima zabranjuje zahvate koji izlaze iz njihovog specijalističkog obrazovanja.

"Specijalizacija maksilofacijalne kirurgije uključuje i godinu dana kirurške edukacije iz područja plastične i rekonstruktivne kirurgije tijela. Maksilofacijalni kirurzi u bolnicama svakodnevno rade zahvate na tijelu koji su nužni za rekonstrukciju ozljeda glave i vrata, dakle, u potpunosti su educirani za takve operacije. Spreman sam izvršiti bilo koji operacijski zahvat iz područja estetske kirurgije pred bilo kojim stručnim povjerenstvom i tražiti njihov meritorni sud." – izjavio je Glumičić, pa dodao kako će zbog klevete, uvrede struke i lažnog informiranja javnosti tužiti dr. Kinčla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara