Sinj: Ivan Ćikara alkarski vojvoda

UMIROVLJENI brigadir Hrvatske vojske Ivan Ćikara jednoglasno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva (VAD) izabran za ovogodišnjeg alkarskog vojvodu.

Ćikara, trenutno predstojnik Ureda Hrvatskog centra za razminiranje u Zadru, prijašnjih je godina bio alkarski barjaktar, a ove će godine predvoditi alkare na natjecanjima i svečanostima na 288. sinjskoj alki.

Izborom Ćikare za vršitelja dužnosti alkarskog vojvode razriješene su sve dileme i nesuglasice koje su zadnjih dana u Sinju bile prisutne posebno kod članova Upravnog odbora VAD-a i među hrvatskim braniteljima, odnosno braniteljskim udrugama.

Tako je, među ostalim, osnovan poseban Stožer hrvatskih branitelja koji je zastupao stav da vojvoda i dalje mora ostati Ante Kotromanović, koji je tu dužnost obnašao posljednje dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na drugoj strani, tvrdeći kako poštuje stav izabranog službenog alkarskog vojvode Mirka Norca koji je u riječkom zatvoru, Koordinacija svih šest udruga proizišlih iz Domovinskog rata Cetinskog kraja zahtijevala je od Upravnog odbora VAD-a da za vršitelja dužnosti alkarskog vojvode izabere upravo Ivana Ćikaru.

Ćikara je rođen u triljskom selu Grabu 1967., inženjer je prometa, dragovoljac Domovinskog rata od 1991., a završio je i Stožernu školu na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" u Zagrebu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara