SINJ: KONCERT POTPORE MIRKU NORCU

U središta Sinja danas je održan koncert potpore umirovljenome generalu Mirku Norcu, kojem se na riječkome Županijskom sudu sudi za ratni zločin.

´Poručujemo našem alkarskom vojvodi generalu Mirku Norcu da ga očekujemo na sljedećoj skupštini Viteškoga alkarskog društva 26. travnja, čime počinju i pripreme za ovogodišnju 288. sinjsku alku´, rekao je sinjski gradonačelnik i predsjednik Viteškoga alkarskog društva Mate Jukić.

Koncert, na kojem se okupilo više od deset tisuća ljudi, među kojima su bili i čelnici Splitsko-dalmatinske županije, susjednih gradova i općina, braniteljskih udruga, Hrvatske vojske i policije te crkveni dostojanstvenici, organizirali su gradovi i općine cetinskoga kraja, braniteljske udruge s tog područja i Viteško alkarsko društvo.

Nastupili su mnogi estradni zabavljači, među kojima su bili i Sinjanin Dražen Žanko, Marko Perković Thompson i Miroslav Škoro. Na pozornici su bili alkari i alkarski momci u svečanim odorama, te članovi kulturno-umjetničkih društava Brnaza i Glavica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara