sinj: novi stečajni upravitelj "dalmatinke" arsen lozina

Odlukom Stečajnog vijeća Trgovačkog suda u Splitu umjesto Blanke MazuthTuđen, koja je u pritvoru, za stečajnog upravitelja sinjske Tvornice konca "Dalmatinke" imenovan je Arsen Lozina. L

Stečajno vijeće nije prihvatilo izvješće o reviziji stečajnog postupka tvornice, koje je izradio također pritvoreni revizor Milan Buljan, te da se odredi nova revizorska kuća koja će temeljito obaviti taj posao.

Danas je održana i sjednica Vjerovničkog odbora "Dalmatinke" na kojoj je za novog predsjednika izabran Branko Matić, dosadašnji vođa Stožera za zaštitu prava potraživanja bivših radnika tvornice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici Odbora izraženo je nezadovoljstvo što je sudac Trgovačkog suda Mladenko Žužul novac dobiven prodajom jednoga poslovnog prostora tvornice u središtu Sinja u iznosu od 71 tisuću eura doznačio na žiro-račun Blanke Mazuth-Tuđen.

"To više što je tom sucu još 17. listopada postavljen zahtjev da Mazuth-Tuđen zabrani raspolaganje novcem. On je trebao biti namijenjen za podmirenje barem dijela tražbina bivših radnika koji ukupno potražuju 30 milijuna kuna, a još nisu dobili ni lipe", kazao je Branko Matić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara