Sinj: OPORBENI VIJEĆNICI BOJKOTIRALI SJEDNICU

Predsjednica Kluba vijećnika SDPa u sinjskom Gradskom vijeću Nataša Poparić izvijestila je novinare da je dala pismenu neopozivu ostavku na dužnost potpredsjednice Gradskog vijeća.

Na konferenciji za novinare Gradske organizacije te stranke sazvanoj uoči početka sjednice Gradskog vijeća, kojoj nisu nazočili vijećnici SDP-a, predsjednik GO SDP-a Velibor Milošević rekao je da je gradska izvršna vlast više puta zanemarila rad Gradskog vijeća, ne poštujući zaključke toga tijela.

Milošević, ujedno i član Gradskog vijeća, ističe da se ne provode odluke Vijeća pa se, primjerice, mjesecima čeka izvješće o gradnji bazena i prodaji nogometnog igrališta.

"Unatoč našim čestim zahtjevima uporno se odbija da se materijali za sjednice Vijeća, kako propisuje Gradski statut, vijećnicima dostavljaju sedam dana prije sjednice", kazala je Nataša Poparić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabrinjava nas rad izvršne vlasti, jer zanemaruje ulogu Gradskog vijeća u životu grada. Tako se poslovi daju izvan institucionalnih okvira, a djelatnici u gradskim društvima i upravi najčešće zapošljavaju bez natječaja. Jedina profesionalna i radna karakteristika je pripadnost HDZ-u ili HKDU-u, strankama koje koalicijski obnašaju vlast u Sinju (11 vijećnika)", istaknula je Nataša Poparić.

Sjednicu su napustili i vijećnici HSLS-a, stranke koja kao i SDP ima u Vijeću četiri predstavnika, jer se, kako su rekli, ne poštuje Statut i zaključci Vijeća.

(Hina) xbper yddić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara