Sinj: Pripreme za alkarske svečanosti

Na alkarskom trkalištu, gdje će se ove godine 289. put 6. kolovoza održati natjecanja kopljanika za naslov pobjednika "Bare", "Čoje" 7. kolovoza i Alke u nedjelju 8. kolovoza, danas je počela montaža tribina sa 4000 sjedaćih mjesta. L

Montaža i nasipanje pijeska na stazi trkališta bit će završeni do 12. srpnja. Tada će alkari, kandidati za kopljanike, koji sad vježbaju jahanje stazama kroz Sinjsko polje i na hipodromu, nastaviti pripreme na samom trkalištu i to gađanjem kopljem u alkarsku metu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upravni odbor Viteškog alkarskog društva (VAD), koji je nakon objave odluke Vrhovnog suda o potvrdi zatvorske kazne za umirovljenog generala i alkarskog vojvodu Mirka Norca, raspravljao na zatvorenoj sjednici u prošlu subotu, još nije dao priopćenje za javnost o tome što je odlučeno na sjednici. Tako se ne zna hoće li se primijeniti članak 20. Statuta VAD-a i razriješiti Norca dužnosti alkarskog vojvode, ili će se, kao što je učinjeno prošle tri godine, određivati osoba koja će na svečanosti privremeno obnašati dužnost vojvode.

(Hina) xbper ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara