Sinj: Sinjski sportski ribiči nezadovoljni rješenjem o pravu ribolova na Cetini

Na izvanrednoj skupštini Sportskoribolovnog društva "Cetina" održanoj dana u Sinju jednoglasno je usvojen zaključak o podnošenju tužbe Upravnom sudu Hrvatske na rješenje Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i šumarstva o davanju ribolovnog prava na vodama sliva rijeke Cetine.

Naime, nakon provedenog natječaja tim rješenjem ribolovno pravo dano je Sportsko-ribolovnom društvu "Šaran" iz Vrlike na dijelu Cetine od njezinog izvora, pa sve do granice s područjem grada Sinja, uključujući i cijelu površinu akumulacije Peruča. Sinjski ribiči, čije društvo okuplja više od 500 članova i djeluje punih 50 godina, tvrde kako je "natječaj proveden protuzakonito", čime je na dijelu peručke akumulacije i slivu Cetine njima oduzeto ribolovno pravo koje su do sada imali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na skupštini, kojoj nisu prisustvovali predstavnici vrličkog "Šarana" i Ribolovnog saveza Hrvatske, iako su bili pozvani, zaključeno je i da se zatraži prijem kod ministra poljoprivrede Petra Čobankovića radi nastalog spora. Rečeno je također da će, bez obzira na ishod tužbe i razgovora s ministrom, nastaviti suradnju s vrličkim sportskim ribolovcima.

(Hina) xbper ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara