sinjska alka: hvidra za kotromanovića

Upravni odbor Viteškoga alkarskog društva sutra bi, kako se najavljuje, trebao odlučivati o osobi koja će ove godine na Sinjskoj alki zamjenjivati izabranoga alkarskog vojvodu Mirka Norca.

Tim se povodom danas oglasila i HVIDR-a, čiji je predsjednik Damir Varaždinac izjavio za Hinu kako HVIDR-a podupire stožernog brigadira Antu Kotromanovića kao kandidata za obnašatelja dužnosti alkarskog vojvode.

"Ne umanjujući vrijednost drugog kandidata, civila Ive Delonge, HVIDR-a smatra da alkarski vojvoda mora biti pripadnik Hrvatske vojske i branitelj, a Ante Kotromanović priznata je legenda Domovinskog rata", rekao je Varaždinec.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da su Sinjani, koji su poslije postali alkarima, kao hrvatski branitelji obranili Sinj i godine 1715. od osmanlijskih osvajača.

"Nije primjereno da civil obnaša dužnost alkarskog vojvode i zbog žrtava koje je narod Cetinskoga kraja dao u Domovinskom ratu za stvaranje neovisne i slobodne Republike Hrvatske. Zbog toga će HVIDR-a uvijek biti uz Antu Kotromanovića i Mirka Norca", rekao je predsjednik HVIDR-e Damir Varaždinec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara