Sinu demokratskog političara prijeti zatvor zbog hakiranja Sarah Palin

Sinu demokratskog političara prijeti zatvor zbog hakiranja Sarah Palin

FEDERALNA istražna porota je odobrila podizanje optužnice protiv 20-godišnjeg Davida Kernella koji se tereti za hakiranje E-mail računa Sarah Palin.

Kernell, student ekonomije na Sveučilištu Tennesseeja i sin Mikea Kernella, zastupnika Demokratske stranke u državnoj skupštini Tennesseeja, optužen je da početkom rujna uspio na prijevaru doći do zaporke za Yahoov E-mail račun Sarah Palin, republikanske guvernerke Aljaske i potpredsjedničke kandidatkinje. Zahvaljujući tome je Kernell imao pristup kako u intimnu korespondenciju guvernerke, tako i povjerljive poruke koje je izmjenjivala s članovima državne uprave.

Kernell je napravio screenshotove poruka,. te je njih, kao i intimne fotografije članova obitelji Palin, objavio na jednom japanskom hackerskom forumu. Na njoj se istovremeno požalio što nije uspio naći uistinu pikantne detalje koji bi mogli kompromitirati i uništiti kandidaturu političarke prema kojoj liberalni dio javnosti i fanatični pristaše Baracka Obame iskazuju ponekad patološku mržnju. Kernell je istovremeno rekao da živi u strahu da bi ga zbog svega mogao uhititi FBI, s obzirom da je njegov nestašluk predstavljao kršenje više federalnih zakona.

Ti su se strahovi ostvarili zahvaljujući jednom članu foruma koji je o svemu izvijestio Sarah Palin. Guvernerka, kojoj su američki mediji u posljednjih mjesec dana intenzivno kopali i najopskurniji djelić biografije pokušavajući pronaći prljavštinu, o svemu se nije pretjerano izjašnjavala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kernellu, ukoliko bude proglašen krivim prema svim točkama optužnice, moglo prijetiti pet godina zatvora i 250.000 dolara. Suđenje počinje 16. prosinca a Kernell će se braniti sa slobode. Sudac C. Clifford Shirley mu je također naložio da o cijelom slučaju ne razgovara s "cimerima" te da ne pokušava stupiti u kontakt s guvernerkom i članovima njene obitelji.

D.A.

Foto: TheSmokingGun.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara