Širi se epidemija u pulskoj bolnici

EPIDEMIJA gastroenterokolitisa u Mornaričkoj bolnici u Puli zahvatila je od jučer još 17 osoba devet pacijenata i osam zdravstvenih radnika.

Zaraza se s Djelatnosti za interne bolesti sad proširila i na Djelatnost za kirurške bolesti. Do danas je ukupno oboljelo 76 osoba, od kojih 33 liječnika i medicinskih sestara, te 43 pacijenta koji leže na spomenutim odjelima Mornaričke bolnice pri Općoj pulskoj bolnici.

Uzročnik bolesti, za koju se pretpostavlja da je virusna, još nije otkriven, a posjet bolesnicima na svim odjelima i dalje je zabranjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Voditeljica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak kazala je novinarima kako su uzorci stolica oboljelih jutros poslani na daljnje pretrage u Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Zagrebu, jer se u toj istarskoj javnoj zdravstvenoj ustanovi ne mogu obaviti pretrage na određene tipove virusa.

Dr. Skopljak i županijski sanitarni inspektor Šani Samardžić odbacili su špekulacije da je izvor zaraze središnja bolnička kuhinja, koja se nalazi na lokaciji stare pulske opće bolnice u Zagrebačkoj ulici.

Naime, jučer poslijepodne sanitarna inspekcija Ureda državne uprave Istarske županije privremeno je zabranila rad središnje bolničke kuhinje zbog nečistoće i grubih propusta u procesu rada. Kako su nužne sanitarno-higijenske mjere provedene jučer poslijepodne i sinoć, danas je kuhinja nastavila s radom.

Jučer su bolnički djelatnici zajedno s ekipama pulskih epidemiologa obavili kompletno čišćenje i dezinfekciju bolničke kuhinje, a, prema nalogu inspektora Samardžića, blaže propuste odgovorni moraju otkloniti u što kraćem roku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara