Širi se val prosvjeda Europom zbog cijena goriva

ZBOG cijena goriva danas se prosvjedovalo širom Europe, tako su na ulice izašli ribari i prijevoznici od Belgije do Bugarske.

U glavnom gradu Španjolske Madridu na tisuće ribara okupilo se ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, a prolaznicima su besplatno dijelili ribu prosvjedujući protiv činjenice da je gorivo od 2004. poskupjelo čak za 240 posto, dok je cijena ribe ostala ista.

Na sličan način su danas prosvjedovali i irski ribari u Dublinu, samo što su oni dijelili obrađene riblje proizvode, filete, kako bi izvršili pritisak na vladu kako bi utjecala na cijene goriva.  U Irskoj je i skupina autobusnih prijevoznika pismom upozorila Vladu kako će mnoge tvrtke biti prisiljene prestati s radom ako cijene goriva nastave rasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom kraju Europe, u Bugarskoj, prosvjed su započeli vozači kamiona koji od svoj Vlade traže smanjenje trošarina na gorivo.

Prije tri dana su prosvjedovali i britanski vozači koji su u velikom konvoju stigli u London kako bi skrenuli pozornost na svoj problem otežanog poslovanja nakon što su porasle cijene goriva. A nekoliko dana prije, točnije, prije tjedan dana, francuski ribari su blokirali nekoliko luka zahtijevajući da francuska Vlada hitno djeluje i ublaži pritisak zbog rasta cijene goriva.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara