Sirija i Egipat traže bržu uspostavu palestinske države

IZRAEL bi trebao započeti pregovore s Palestincima o uspostavi palestinske države, izjavili su u srijedu čelnici Egipta i Sirije nakon sastanka u Damasku.

Sirijski predsjednik Bashar al-Asad i njegov egipatski kolega Hosni Mubarak rekli su da bi Izrael "trebao početi pregovore o uspostavi neovisne palestinske države", prenose službene novinske agencije tih dviju arapskih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izraelski premijer Ariel Sharon izjavio je u srijedu da njegova zemlja ne slijedi "smjernice" najnovijeg bliskoistočnog mirovnog plana, donesenog uz potporu Sjedinjenih Država. Njime se predviđa uspostava palestinske države do 2005. godine.

Asad i Mubarak su također izrazili potporu dijalogu između palestinskih frakcija pod egipatskim pokroviteljstvom kako bi se postiglo jedinstvo na palestinskoj strani, prenose agencije.

Egipat je mjesecima pomagao Palestincima u reorganizaciji palestinskih sigurnosnih službi i u pokušaju postizanja političkog sporazuma o suradnji svih palestinskih frakcija nakon izraelskog povlačenja iz Gaze.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara