SIRIJA POZDRAVLJA BUSHOV GOVOR I ŽELI OZBILJAN DIJALOG

Sirija je izvijestila kako s Washingtonom želi uspostaviti "ozbiljan i konstruktivan dijalog" te je pozdravila izjavu američkog predsjednika Georgea Busha u kojoj se kaže kako Damask pokazuje znakove suradnje. L

"Pozdravljamo izjavu američkog predsjednika Busha i nadamo se da ta izjava označava početak ozbiljnog i konstruktivnog dijaloga", izjavio je u ponedjeljak sirijski ministar vanjskih poslova Faruk al-Shara. "Mi Sirijci uvijek smo bili za dijalog sa SAD-om i ne tražimo svađu", kazao je.

"U posljednjih 25 godina, gotovo svi američki predsjednici i ministri vanjskih poslova posjetili su Siriju. Ne želimo da se to izmijeni", rekao je Al-Shara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se zalažemo za pravedan, globalni mir u izraelsko-arapskom sukobu. Sirija se uvijek protivila ratovima i bila je element stabilizacije u regiji. Bili smo protiv iračke invazije na Kuvajt i protiv iračkih napada na Iran. Uvijek smo podupirali sporazum iz Taefa (19899", koji je doveo do svršetka libanonskog građanskog rata.

Al-Shara je također izvijestio kako je sirijska granica prema Iraku zatvorena za sve one koji ne posjeduju vize, što je odgovor na američki zahtjev Damasku da ne pruža utočište bivšim čelnicima iračkog režima u bijegu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara