Širom Iraka sukobi i žrtve

STOTINE prosvjednika izašlo je u utorak na ulice Bagdada dok su u odvojenim incidentima eksplozije bombi odjeknule pred iračkim ministarstvom vanjskih poslova i uredima vodeće šijitske organizacije u sjevernom gradu Kirkuku, javljaju agencije.

Prema izjavama svjedoka, u eksploziji za koju se pretpostavlja da potječe od minobacačke granate oštećeno je pred ministarstvom više automobila, a dojava o mogućim žrtavama za sada nema. Granata je eksplodirala na parkiralištu nasuprot zgrade ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornica američke vojske je priopćila da je istovremeno izbio požar u području između položaja američkih vojnika i nepoznate naoružane skupine.

U minobacačkom napadu u Kirkuku na šijitsko Vrhovno vijeće islamske revolucije u Iraku (SCIRI) jedna je osoba poginula, javila je televizija al-Arabiya.

Iz američkog vojnog priopćenja se u utorak saznaje da su u napadu u Haswahu, zapadno od Bagdada, u ponedjeljak navečer poginula dvojica američkih vojnika i irački prevoditelj. Radi se o pripadnicima 82. padobranske divizije. Isti večer od eksplozivne naprave je u gradiću Ramadiju, 110 kilometara zapadno od Bagdada, poginuo pripadnik američke 32. oklopne konjičke pukovnije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara