Sisačka eko udruga prosvjeduje zbog Dragičevićevih izjava

UDRUGA Sisačka eko akcija "SEA" priopćenjem je izrazila najoštriji protest zbog "podcjenjivačkih, neargumentiranih i optužujućih izjava predsjednika Uprave INA-e d.d. Tomislava Dragičevića izrečenih na tiskovnoj konferenciji u petak, 23. ožujka u Zagrebu.

"Dragičević se u svom izlaganju o radu tvrtke, osvrnuo i na aktivnosti organizacija civilnog društva. On u smislu postojanja ekoloških udruga ne vidi korektiv društva niti partnere već ih optužuje da upravo one stopiraju modernizaciju rafinerija, optužuje ih za nestručnost i politikantstvo. Njegove izjave nužno zahtijevaju javnu ispriku svim građanima Hrvatske zbog iznošenja neistina, svim organizacijama civilnog društva zbog omalovažavanja, svim ekološkim udrugama zbog uvreda. Posebnu javnu ispriku zahtijevamo za prozvanu udrugu Sisačku eko akciju koju Dragičević gotovo optužuje za sve loše što se događa u Rafineriji Sisak", navodi se u priopćenju eko udruge.

Nadalje, stoji kako Dragičević svojim izjavama, među ostali, optužuje oko 7000 građana Siska koji su stavili svoj potpis na peticiju "I ja želim cist zrak", da su "marginalci koji žele ili novac ili nešto drugo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivisti Sisačke eko akcije poručili su Dragičeviću da su njegove riječi i djela opasne i kontraproduktivne za Hrvatsku i njezine građane.

"Smatramo i da je Tomislav Dragičević potpuno pogrešan kandidat za mjesto veleposlanika u Moskvi jer bi kao takav trebao zastupani interese svih građana Hrvatske pa i interese organizacija civilnog društva i ekoloških udruga."-navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara