Sisačka policija zaplijenila opojnu drogu i oružje

POLICAJCI Policijske uprave sisačko-moslavačke prošloga su tjedna u devet pretraga zaplijenili opojnu drogu, a u sedam oružje i eksplozivna sredstva, izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik uprave Ivica Tolušić.

Zaplijenjene su veće količine speeda, marihuane, sjemenki konoplje i raznih tableta, a kaznene i prekršajne prijave zbog zlouporabe opojnih droga podnesene su protiv sedmorice hrvatskih državljana, u dobi od 21 do 40 godina, te jednog austrijskog državljanina bosanskog podrijetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski državljanin uhićen je 27. kolovoza na međunarodnom graničnom cestovnom prijelazu u Hrvatskoj Kostajnici pri ulasku u Hrvatsku. Kod njega je pronađeno 55 tableta s liste opojnih droga, za koje nije imao liječničku dokumentaciju, metalna improvizirana nargila s tragovima gareži, 18 komada medicinskih šprica s iglama i dvije metalne žlice. Protiv počinitelja, koji se u Austriji liječi od ovisnosti, podnesena je prekršajna prijava.

U sedam pretraga kuća i vikendica na područjima Siska, Hrvatske Kostajnice, Kutine i Jasenovca, zaplijenjene su veće količine oružja, protupješačkih mina, zolja, sedam raznih pušaka i više tisuća komada streljiva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara