Sisačka Udruga oboljelih od raka najavljuje tužbe

SISAČKA Udruga oboljelih od raka održala je danas sastanak s odvjetnicom Dijanom Kesonja o mogućnostima tužbe protiv zagađivača i traženja odštete za oboljele, izvještava HTV.

Članovi udruge smatraju da su oboljeli zbog prekomjernog industrijskog onečišćenja okoliša - sumporovodikom, benzenom i drugim štetnim plinovima iz sisačke industrije.

Odvjetnica Kesonja ih je upoznala s mogućnošću podnošenja pojedinačnih tužbi za naknadu štete od onečišćivača, ocijenivši da su oboljeli od raka u Sisku jako dobro organizirani, da imaju kvalitetne podatke o onečišćenjima i porastu oboljelih od raka te potporu stručnjaka, što je dobra osnova za podizanje sudske tužbe protiv onečišćivača.

"Podizanjem sudskih tužbi protiv zagađivača izborit ćemo se za one oboljele od karcinoma koji se iz dana u dan bore za život, ali i za to da ostalim Siščanima omogućimo život u zdravom okolišu, pravo na zdrav život i zdravlje." - rekla je zamjenica predsjednice sisačke Udruge oboljelih od raka Ankica Katuša.

Predsjednica udruge Mirjana Glavnik, koja je prva javno progovorila o onečišćenju Siska i velikom broju oboljelih od raka,   preminula je prije dva dana od raka pluća.

V.Š.
Foto: Rpjer, HR foto

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara