Sisačka županica kažnjena sa 10 tisuća kuna zbog lažiranja podataka o plaći

Sisačka županica kažnjena sa 10 tisuća kuna zbog lažiranja podataka o plaći

Tekst: V.Š.
Foto: Miroslav Kiš (Cropix)

POVJERENSTVO za sukob interesa kaznilo je sisačku županicu, SDP-ovku Marinu Lovrić Merzel, zbog neistinitog prikazivanja podataka o visini plaće.

"Lovrić Merzel je od početka mandata 2005. godine do danas neistinito prikazivala visinu plaće, odnosno pet godina je bila u sukobu interesa", rekao je šef Povjerenstva Mato Kačan, pojasnivši da je županicu prijavio šef županijskog HDZ-a Ivan Šantek.

Naime, Lovrić Merzel je pet godina plaću od 20 tisuća kuna neto u imovinskoj kartici prikazivala kao plaću od 14 tisuća kuna. Povjerenstvo joj je odredilo da mora platiti kaznu od 10 tisuća kuna te u javnom glasilu na razini županije o svom trošku objaviti odluku Povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrdesetak dužnosnika kažnjeno obustavom plaće

Povjerenstvo nije kaznilo samo Marinu Lovrić, već i još četrdesetak lokalnih dužnosnika koji su u listopadu prošle godine zaradili kazne od 10 tisuća kuna zbog nedostavljanja imovinskih kartica. One koji još uvijek nisu dostavili podatke, Povjerenstvo je kaznilo obustavom plaće sve dok ne objave imovinsko stanje.

Među prozvanima našli su se gradonačelnik Gline Milan Bakšić, gradonačelnik Klanjeca Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Josip Horvat, gradonačelnik Belišća Zvonko Borić, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić i zamjenik požeškog gradonačelnika Ivan Enjingi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara