Sisački policajci, tijekom rutinske kontrole, maltretirali četvero mladih

NAKON subotnje pljačke poslovnice Hrvatske pošte, sisačka policija je pokrenula intenzivnu potragu za počiniteljem ovog razbojstva. Tako su na cestovnu rutinsku kontrolu policije u selu Drljače naišli i četvero mladih ljudi koji su bili, u najmanju ruku, tretirani kao ratni zarobljenici.

Naime, Robert Ćosić, Filip Tatra, Marijana Bart i D. Č., koje je u subotu zaustavila policijska ophodnja, podnijeli su u ponedjeljak predstavku protiv dvojice policajaca koji su ih zaustavili oko 9 sati zbog rutinske kontrole vozila. Razlog žalbe kako svjedoče četvero građana, jest tretman policajaca prema njima tijekom te kontrole.

Robert Ćosić koji je vozio automobil opisao je kako je policajac, nakon konstatacije da putnici na zadnjem sjedištu nisu vezani, a na što je Robert odgovorio da nije znao da je to obavezno, odjurio u svoj automobil po zakon i počeo vikati na putnike automobila, a pritom je bio više nego drzak i arogantan.

"Potom nas je pitao imamo li rezervne gume, lance i ostalu opremu, a kad je htio pogledati pretinac u autu, pitali smo ga smije li on to raditi bez naloga. Tada je počeo vikati kolegi da donese pušku i uperio je u nas." - rekao je za Jutarnji list Robert Ćosić.

Šokrani vozač i putnici su izašli iz vozila, a policajac je pritom u rukama držao pušku s prstom na obaraču. Marijana Bart, vlasnica vozila, svjedoči o tome kako su policajci prijetili da će ih privesti i zvati pojačanje, a čak su toliko vikali na njih da su zbog vike policajaca susjedi iz obližnjih kuća izašli vidjeti što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju "rutinske" kontrole dokumenata i vozila, Robert i Marijana su od policajaca tražili broj značke na što svaki građanin ima zakonsko pravo, ali su broj dobili od jednog policajca dok im je drugi, kako tvrde, broj odbio dati.

Načelnik PU sisačko-moslavačke Zvonko Smernić potvrdio je za Index.hr da je policija zaprimila predstavku protiv dvojice policajaca, te da je u tijeku detaljna provjera navoda iz predstavke.

Prema načelniku Smerniću, ukoliko se utvrdi da policajci nisu postupili prema pravilniku službe, PU sisačko-moslavačka povući će poteze sukladne zakonu.

Završetak provjere predstavke najavljen je za kraj ovoga ili početak idućeg tjedna, a o eventualnim posljedicama za policajce načelnik Smernić nije želio nagađati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara