Sisak: Kaznena prijava protiv policajca

POLICUIJSKA uprava Sisačko-moslavačka privremeno je s dužnosti udaljila svog službenika zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjiva djela prijetnje, uništenja i oštećenja stvari, izvijestio je danas na konferenciji za novinstvo načelnik Ureda načelnika i glasnogovornik PU Petar Mašić.

Kažnjiva djela, za koja ga se tereti, osumnjičeni je policijac počinio izvan službe, utvrđeno je kriminalističkom obradom. Kaznenu prijavu protiv počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Petrinji jučer je podnijela Policijska postaja Petrinja, a policijska uprava će protiv njega, uz privremenu suspenziju, pokrenuti i disciplinski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog teže povrede radne discipline, Policijska uprava u Sisku tijekom prošle godine pokrenula je disciplinski postupak protiv 101 policijskog djelatnika. Šesnaest je djelatnika privremeno udaljeno s dužnosti.

Presudom Disciplinskog suda dvojici djelatnika prestao je radni odnos, dok je petorici izrečena mjera uvjetnog prestanka radnog odnosa. Tijekom prošle godine sisačko-moslavačka Policijska uprava zbog lakše povrede radne discipline pokrenula je postupak protiv 28 djelatnika, kazao je glasnogovornik Mašić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara