Sisak: Novi vlasnik željezare isplatio plaće

NOVI vlasnik sisačke Željezare "Mečelj Željezara" danas je, četiri dana prije roka, isplatio pune plaće i putne troškove radnicima koji su radili od 17. ožujka, kad je ruski "Mečelj" preuzeo tvornicu, do kraja mjeseca.

Radnicima koji su na čekanju isplaćeno je 80 posto punih plaća, priopćio je danas Ured glavnog direktora "Mečelj Željezare" Nasibulle Mukhatdinova, a potvrdio glavni povjerenik Podružnice Sindikata metalaca Hrvatske Mato Somić.

U sisačkoj Željezari, po podatcima Uprave i sindikata, proizvodnja se pokreće po planu ruskih vlasnika. Novi vlasnici počeli su 7. travnja proizvodnju u pogonu Šavnih cijevi (ŠC-u), a u ponedjeljak, 14. travnja, kane početi proizvodnju i u Valjaonici bešavnih cijevi (VBC-u).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U početku lipnja proizvodnju počinje cijela Željezara i radit će svih 1700 radnika koje je kupnjom tvornice preuzeo ruski "Mečelj", najavljuju u Upravi.

U ime Koordinacije sindikata za opstojnost Željezare glavni povjerenik Podružnice Sindikata metalaca Hrvatske Mato Somić istaknuo je zadovoljstvo dosadašnjom provedbom plana pokretanja proizvodnje. Sindikati su se s glavnim direktorom Mukhatdinovom dogovorili o suradnji te da će sklopiti kolektivni ugovor, što bi bio prvi takav ugovor u tom poduzeću.

(Hina) malj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara