Sisak: Obilježena prva godišnjica smrti generala Janka Bobetka

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu stožernog generala Oružanih snaga Republike Hrvatske Janka Bobetka na groblju Viktorovac u Sisku obilježena je danas prva godišnjica njegove smrti.

U ime obitelji Bobetko nazočna je bila generalova supruga Magdalena, a u ime ratnih suboraca, prijatelja i štovatelja generala, vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Društva domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis", generali Ivan Basarac i Ivan Kapular.

General Ivan Basarac istaknuo je da je obveza cijele Hrvatske odati na današnji dan počast čovjeku, domoljubu, vojskovođi i suborcu, koji je uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana jedan od najzaslužnijih za pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu, slamanje velikosrpske agresije na Hrvatsku i stvaranje samostalne, neovisne i suverene Republike Hrvatske.

Izaslanstvo grada Siska vodio je gradonačelnik Dinko Pintarić, dok je izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije vodio zamjenik župana Velimir Kvesić.

Grob generala Bobetka danas su obišle i članice Bedema ljubavi iz Varaždina, čija je predsjednica Zdenka Svetina Makšan rekla da je 40-ak članica te nevladine domoljubne udruge došlo iskazati počast i poštovanje generalu Bobetku, koji ih je podržavao u njihovim domoljubnim aktivnostima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"General Bobetko za nas je heroj, bez obzira na to što o njemu govori Haški sud ili bilo tko drugi, on će u našim srcima i u hrvatskoj povijesti biti na počasnom mjestu kao jedan od najzaslužnijih za to što danas imamo svoju republiku", rekla je Svetina Makšan.

Počast generalu Bobetku odala su i izaslanstva sisačkog gradskog i sisačko-moslavačkog županijskog odbora HDZ-a, kao i skupine njegovih štovatelja iz drugih krajeva Hrvatske.

Prvu obljetnicu smrti generala Bobetka danas popodne obilježit će, uz članove obitelji, ostali članovi Društva domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis"- generali Hrvatske vojske kojima je general Bobetko u Domovinskom ratu bio zapovjednik.

(Hina) xmalj ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara