sisak: obustavljena istraga protiv hrvatskih branitelja

Istražni sudac Županijskog suda u Sisku obustavio je istragu protiv bivših pripadnika Hrvatske vojske u Domovinskom ratu Siniše Mažurana, Vlade Josića i Vlade Buzuka iz Siska koje je Županijsko državno odvjetništvo u Sisku sumnjičilo za kažnjivo djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, izvijestio je danas predsjednik Županijskog suda Danko Kovač.

Mažuran, Josić i Buzuk bili su osumnjičeni za nestanak građanina srpske nacionalnosti Dušana Komosara iz Siska koji je, po izjavi njegove supruge Milje Komosar, odveden iz svog stana u Sisku 19. listopada 1991. i od tada mu se gubi svaki trag.

Istražni postupak protiv trojice hrvatskih branitelja obustavljen je na prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva u Sisku koje je, po Kovačevim riječima, od daljnjeg kaznenog progona odustalo "zbog toga što se nakon izvedenih dokaza u istrazi nije moglo zaključiti da su doista počinili kažnjivo djelo za koje su terećeni". Za takav zaključak nema valjanih dokaza, napose materijalnih, s pomoću kojih bi se egzaktnije mogli vrjednovati dokazi, kao što su bili iskazi pojedinih svjedoka", kazao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trojica hrvatskih branitelja uhićena su 30. lipnja prošle godine, istraga je počela 2. srpnja, a iz pritvora su puštena 28. kolovoza. U istrazi su se branili šutnjom.

Nakon uhićenja udruge iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije uputile su prosvjed pravosudnim tijelima koja su protiv njih pokrenula istragu.

(Hina) malj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara