sisak: suborci generala bobetka položili vijenac na njegov grob

Skupina ratnih suboraca i prijatelja pokojnoga generala Janka Bobetka, ratnog načelnika Glavnog stožera, danas je u čast 8. obljetnice vojnoredarstvene akcije "Oluje" i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti položila vijenac i zapalila svijeću na njegov grob u Sisku.

General Ivan Basarac, koji je vodio izaslanstvo, rekao je da je s prijateljima došao na grob generala Bobetka odati počast velikom čovjeku koji je isplanirao "Oluju" u kojoj je oslobođena Hrvatska i definitivno poražen srpski agresor i krajiška srpska paravojska.

Basarac je izrazio čuđenje što na obljetnicu "Oluje" nitko od gradskih, županijskih i državnih vlasti, ni iz udruga iz Domovinskog rata nije odao dužnu počast čovjeku pod čijim je vodstvom planirana "Oluja".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas, koji smo u ratu ispunjavali njegove zapovijedi, general Bobetko je hrvatski velikan i vojskovođa, i nećemo dopustiti da za ovakve praznike, koji su posvećeni obljetnicama oslobođenja Hrvatske, uloga generala Bobetka bude zaboravljena", rekao je general Basarac.

(Hina) malj ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara