Sisak: županijski SDP i HSS zajedno na izbore

Županijske organizacije SDPa i HSSa danas su u Sisku potpisale sporazum o predizbornoj suradnji i izlasku na izbore sa zajedničkom kandidacijskom listom. L

Sporazum su potpisale predsjednice županijskog SDP-a Marina Lovrić i županijskog HSS-a Marijana Petir.

Sporazum o predizbornoj suradnji, kako su istaknule, nastavak je regionalne nakon uspostave suradnje dviju stranaka na državnoj razini. Naglasile su da su dvije stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji vrlo dobro surađivale i da su s HNS-om, LS-om i SDA tvorile koaliciju u kampanji Stjepana Mesića za predsjednika države.

Po sporazumu nositelj zajedničke liste, na temelju rezultata dviju stranaka na prošlim lokalnim i parlamentarnim izborima, bit će kandidat SDP-a, a još se razgovara o tome tko će iz SDP-a biti nositelj liste, pa tako i koalicijski kandidat za župana, te o redoslijedu i omjeru kandidata na zajedničkoj listi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski SDP je, rekla je predsjednica Lovrić, predložio svojim općinskim i gradskim ograncima predizbornu suradnju s HSS-om, a otvoren je i za predizbornu ili poslijeizbornu koalicijsku suradnju s drugim programski bliskim strankama. Napomenuvši kako su počeli razgovori s HNS-om o suradnji, dodala je kako očekuje da će im se priključiti i ta stranka.

Predsjednica županijskog HSS-a Petir je naglasila kako sa SDP-om žele koaliciju koja će, kako je rekla, pobijediti na lokalnim izborima. Općinski i gradski ogranci slobodno mogu odlučiti s kim će i kako surađivati, ali im je županijski HSS predložio suradnju sa SDP-om, napomenula je Petir.

(Hina) xzmalj ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara