Šiškova ulja na platnu u Beču

U ORGANIZACIJI hrvatskog veleposlanstva u Austriji sinoć je u bečkomu Gradišćansko-hrvatskom centru otvorena samostalna izložba ´Ulja na platnu´ Ivice Šiška.

To je druga izložba našeg akademskoga slikara u nepuna tri mjeseca u Austriji - krajem listopada Šiškova ´Ulja na platnu´ bila su izložena u Malom Borištofu u Gradišću, rekao je, otvarajući izložbu, hrvatski veleposlanik Dražen Vukov-Colić, naglasivši da je i to dokaz kako diplomacija najbolje služi vlastitoj državi i narodu kada podupire duh i stvaralaštvo.

Dodao je da se Šiško kao vrhunski majstor dokazao u svim složenim oblicima likovnog izražavanja - u mozaiku, slikarstvu, grafici, crtežu i to u svim idiomima podjednako uspješno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šiško zacijelo pripada onoj neuhvatljivoj skupini slikara koji uvijek oduševljavaju, ali istodobno i zbunjujuju vlastite tumače. U slikarskom izrazu neumorno traga za sinkretičnim jedinstvom smisla boje i oblika, rekao je Vukov-Colić.

Na bečkoj izložbi Šiško prikazuje 15 ulja na platnu od ´Plavetnila´, ´Rajskog vrta´, ´Kamenog cvijeta´ do ´Crnih lopoča´, koja krase predbožićnih dana prostor Gradišćanskohrvatskog doma u Schwindgasseu u Beču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara