Šišljagić o sastanku s Friščić i Adlešić: Nećete vjerovati, nismo razgovarali o Glavašu

DRUGI dan nakon izbora mandatarska kupoprodaja se nastavlja. Što koja stranka nudi na političkom pazaru provjerava se na raznim sastančenjima, a jedan su sastanak danas održali i HDSSB i HSS-HSLS.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić u razgovoru za Index nije bio prvi koji će skinuti rukavice pa razgovarati, niti smo to očekivali. Nakon sastanka s Adlešić i Friščićem od njega smo pokušali izvući nešto više o odnosima HDZ-HSS, što mnogi već smatraju gotovom stvari, no o tome se, kaže nam, nije razgovaralo, jer je to, kako kaže HDSSB-ovac, njihova unutarstranačka stvar.

Razgovarali su o gospodarskim programima. "Nas je zanimao onaj dio njihova programa koji se odnosi na Slavoniju i Baranju, i moram priznati da su nam po tome jako slični", kaže Šišljagić, koji se danas sastao i sa SDP-om i HNS-om.

"S Milanovićem i Čačićem razgovarali smo o istim temama, i postoji zaista visoki stupanj suglasja u politici koju SDP ima namjeru zajedno uz HNS voditi u Slavoniji i Baranji", kaže Šišljagić.

Na pitanje što kažu Adlešić i Friščić na jedan od njihovih pregovaračkih uvjeta - vraćanje imuniteta Glavašu kao saborskom zastupniku i puštanje na slobodu, a što se za HDSSB pokazao kao kamen spoticanja kada je koalicijski potencijal u pitanju, odgovara: "Nećete vjerovati, ali nismo pričali o Glavašu".

Šišljagić je jučer izjavio kako HDSSB neće ulaziti u koaliciju ni sa HDZ-om ni sa SDP-om, a nakon razgovora s Adlešićkom , Friščićem i Milanovićem, ponavlja: "Stajalište se nije promijenilo, mi nećemo u koaliciju ni sa HDZ-om ni sa SDP-om", no ostavlja prostor za kasnije manevriranje tom odlukom: "O tome je preuranjeno razgovarati s obzirom na to da tek 16 prosinca izlaze konačni rezultati".

Na pitanje kome je, nakon svih razgovora, HDSSB bliži, Šišljagić opet odgovara u rukavicama: "Mogu kazati kome ćemo biti bliži onima koji ove namjere koje se iskazuju sada u odnosu prema Slavoniji i Baranji budu konkretizirali za svaki projekt, za ulaganje, za svaku stavku koja bude usmjerena prema Slavoniji i Baranji".

I za kraj, ponavlja: "Nemamo pretenzije za ulazak u bilo kakvu koaliciju, ali imamo za boljitak Slavonije i Baranje".

B.S.
Foto: HDSSB

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara