Šišljagić: Štetu od prosvjeda nadoknaditi od plaće premijerke i ministara

Šišljagić: Štetu od prosvjeda nadoknaditi od plaće premijerke i ministara

Tekst: Z.J.
Foto: Vlado Kos / Cropix

"PODRŽAVAMO premijerku u zahtjevu da se utvrde štete nastale seljačkim prosvjedima, ali tražimo da šteta bude nadoknađena iz plaća ministara, premijerke i članova Vlade, jer su oni odgovorni za ove prosvjede", rekao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić. Šišljagić se osvrnuo na prosvjede hrvatskih seljaka, Vladina obećanja i sukobe seljaka sa specijalcima, ali i na najavu premijerke Kosor da će zatražiti izračun štete nastale blokadom prometnica tijekom prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šišljagić se retorički upitao kakva je to vlada koja hrvatskim seljacima prvo daje lažna obećanja, a nakon toga na prosvjednike šalje specijalnu policiju. Također, prvi čovjek HDSSB-a je pohvalio seljake koji su pokazali "strpljivost, jedinstvo i dostojanstvo", te dodao da je njegova stranka seljacima dala punu potporu, ali nije sudjelovala u organizaciji prosvjeda.

Šišljagić je pozvao ministra poljoprivrede Petra Čobankovića da jasno kaže hoće li poticaji biti 2.000 kuna ili 700 kuna po hektaru, čime će seljacima pomoći u prilagodbi tržištu i proizvodnji koju će na tržište uspjeti i plasirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara