Šito Ćorić demantirao napise dijela medija iz Hrvatske, BiH i SiCG o njemu i njegovoj obitelji

FRANJEVAC misionar i predsjednik Hrvatskoga svjetskog kongresa (HSK) Šimun Šito Ćorić uputio je danas priopćenje u kojem navodi da mu je to jedini preostali način da opovrgne niz, kako kaže, izmišljotina neistina i laži o njemu i njegovoj obitelji u dijelu hrvatskih, bosanskohercegovačkih i medija iz Srbije i Crne Gore.

Ćorić u priopćenju navodi da ga je dio medija prozvao, da među ostalim sudjeluje u financiranju i skrivanju generala Ante Gotovine, da je predsjednik "ustaške organizacije Hrvatsko iseljeništvo"....

Ti navodi su izmišljotine, podvale i laži, tvrdi Ćorić u priopćenju i navodi da su ih mediji doveli u vezu s njegovim bratom Valentinom Ćorićem, koji je prije mjesec dana, zajedno s još petoricom bosanskohercegovačkih Hrvata, kao optuženik otišao u Haag.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takvo (orkestrirano?) širenje laži kao istine nanosi štetu velikom broju nevinih ljudi i ustanova kojima pripadam", ističe Ćorić i upozorava da "sve to dolazi baš u vrijeme kad Haški tribunal priprema odluku o tome hoće li naše pritvorenike pustiti da čekaju suđenje kod kuće sa svojim obiteljima".

Dodaje i kako je "uvjeren da će se, bude li pravde i ne bude li politike, na sudu dokazati nevinost Valentina Ćorića, te da će se vidjeti da je i on bio žrtva Haškog tribunala".

Ćorić u priopćenju tvrdi i da dio medija koji je objavio neistine o njemu nije želio objaviti i njegov (Ćorićev) odgovor, te navodi kako zahvaljuje svima koji objave njegovo priopćenje i tako mu omoguće upozoriti javnost "na sve te podvale i laži" o njemu i njegovoj obitelji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara