Sjednica osječkog Gradskog vijeća protekla u neprimjerenom ozračju

Predsjednik LSa i osječki gradski vijećnik Zlatko Benašić ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare kako je nedavna sjednica osječkoga Gradskoga vijeća protekla "u neprimjerenom ozračju netolerancije u kojem je bilo nepristojnog ponašanja prema vijećnicima i gostima sjednice, što nije dobro za funkcioniranje vijeća".

Potpredsjednik stranke i gradski vijećnik Zlatko Kramarić rekao je kako je na sjednici bilo i vrijeđanja pojedinih institucija, primjerice osječkog Pravnog fakulteta, te kako će biti zanimljivo vidjeti kako će reagirati akademska zajednica.

"Što gradska uprava i gradonačelnik Anto Đapić misle o takvom načinu vođenja sjednice", rekao je Kramarić, ocijenivši da takva zbivanja "ne pripadaju kulturnoj ni političkoj tradiciji ovoga grada".

Komentirajući odluku Gradskoga vijeća da se za novoga intendanta osječkoga HNK-a imenuje Vlaho Ljutić, dugogodišnji djelatnik opernog ansambla toga kazališta, Kramarić je kazao kako je Vijeće glasovalo, a da vijećnici nisu vidjeli životopise ni programe predloženih kandidata. Dodao je kako mu je "uvredljivo biti članom Vijeća koje si tako nešto dopušta".

Na novinarski upit smatra li da je riječ o političkom kadroviranju, jer je Ljutić jedan od potpisnika inicijative za osnutak udruge Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB), Kramarić je ustvrdio kako je u pitanju "isključivo politička odluka". Kazao je da je Ljutić "solidan operni pjevač", ali "kako nema niti jednog elementa da bi bio dobar intendant", te da je postao "objektom političke manipulacije".

(Hina) xivuc yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara