Sjednica Vlade u petak u Osijeku

NA SJEDNICI Vlade RH, koja će se u petak održati u Osijeku, kako se doznaje od osječko-baranjskog župana Krešimira Bubala, glavne će teme biti navodnjavanje zemljišta, izgradnja infrastukture koridora 5c i osječke zapadne obilaznice, te razminiranje.

Predsjedniku Vlade i resornim ministrima poslali smo pedesetak pitanja bitnih za budućnost županije, od kojih će dio biti razmatran na sjednici Vlade u Osijeku, a ostala pitanja, kazao je župan Bubalo, bit će dio budućih rasprava na Vladi.

Dodao je kako očekuje vladinu pomoć u oživljavanju gospodarstva Osječko-baranjske županije i rješavanje nagomilanih problema, no kako će i "županijska vlast učiniti maksimalne napore da se krene s mrtve točke".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj nam je iskoristiti komparativne prednosti poljoprivredne regije, gdje je zasigurno u ovom trenutku pitanje navodnjavanja od iznimnog značenja jer se primjerice u županiji tek 311 hektara obradivih površina ili 0,3 posto navodnjava, rekao je Bubalo. Dodao je kako se želi osigurati sigurnost investicijskim partnerima koji će zasigurno vrlo brzo vidjeti da je Osječko-baranjska županija regija u koju se isplati ulagati.

Po potvrđenom protokolu vladini dužnosnici, među kojima će, uz predsjednika Ivu Sanadera, biti svi ministri, u Osijek će doći prije podne. Dio će ministara imati odvojene susrete i razgovore, primjerice ministar Andrija Hebrang će posjetiti Kliničku bolnicu Osijek, ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt Županijski sud, potpredsjednica Jadranka Kosor susrest će se s predstavnicima udruga stradalnika, ministar Marijan Mlinarić posjetit će Policijsku upravu osječko-baranjsku, a ministri Božidar Biškupić i Marina Matulović-Dropulić kulturne institucije u osječkoj Tvrđi.

Prije sjednice Vlade, koja će početi u 13 sati, premijer Ivo Sanader, s dijelom ministara i svim državnim tajnicima, sastat će se u Županijskom poglavarstvu s osječko-baranjskim županom Bubalom, predsjednikom Skupštine Branimirom Glavašem, osječkim gradonačelnikom Zlatkom Kramarićem, predstavnicima Županijskog poglavarstva i svim saborskim zastupnicima s područja Osječko-baranjske županije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara