Sjena Johnnyja Casha nad dodjelom američkih glazbenih nagrada

BEZ obzira na to tko ovog tjedna dobije 37. godišnju nagradu Udruge country glazbe, Johnny Cash bit će glavna zvijezda večeri.

"Muškarac u crnom", preminuo 12. rujna u 71. godini, nominiran je u četiri kategorije. Malo je vjerojatno da će osvojiti sve četiri nagrade, ali bilo je malo vjerojatno da će ga uopće i nominirati na zalasku gotovo 50-godišnje karijere.

Svečana dodjela bit će emitirana u srijedu navečer. Cijeli niz zvijezda odat će počast legendarnom pjevaču. Nastupit će Sheryl Crow, Kris Kristofferson, Willie Nelson, Nitty Gritty Dirt Band, Travis Tritt i Hank Williams Jr.

Pokojni će pjevač biti u središtu pozornosti već prije početka svečanosti. Njegov dugogodišnji prijatelj Kris Kristofferson najavio je medijima da će s obitelji uoči dodjele odati počast Cashu.

U konkurenciji za album godine, Cashov album "American IV: The Man Comes Around" natječe se s albumima "Home" skupine Dixie Chicks, "Man With a Memory" Joea Nicholsa, "Tim McGraw and the Dancehall Doctors" Tima McGrawa te "Unleashed" Tobyja Keitha.

Njegova pjesma "Hurt" nominirana je za singl godine u konkurenciji sa "Celebrity" Brada Paisleyja, "Have You Forgotten" Darryl Worley, "Beer for My Horses" Tobyja Keitha i Willieja Nelsona te "Three Wooden Crosses" Randyja Travisa.

Cash je još nominiran za najbolji glazbeni video i vokalnu izvedbu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nominacije su objavljene 26. kolovoza, 18 dana prije pjevačeve smrti.

Najviše nominacija ove godine ima Toby Keith, čak sedam. Nominiran je za izvođača godine, muški vokal, najbolji singl, najbolji album, najbolju pjesmu, vokalnu izvedbu i glazbeni video godine.

Keith je ove godine već osvojio nagradu za najboljeg glazbenika godine što je dodjeljuje Akademija country glazbe, a 2001. od Udruge country glazbe dobio je nagradu za najbolji muški vokal.

U uglednoj kategoriji "izvođač godine" nominirani su i Brooks and Dunn, Kenny Chesney, Alan Jackson i Tim McGraw.

Producenti svečane dodjele pripremaju nastup Dolly Parton, nominirane za najbolji ženski vokal.

Ona će izvesti duet s pop/jazz/folk pjevačicom Norom Jones, a predstavu će otvoriti Alan Jackson i Jimmy Buffett hitom "Its Five OClock Somewhere."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara