Sjeverna Koreja će pregovarati ako SAD promijene stajalište

Sjeverna Koreja mogla bi se vratiti šestostranim pregovorima o svojem nuklearnom programu ako SAD promijene svoju politiku prema njoj, izjavio je pomoćnik sjevernokorejskog veleposlanika pri UN Han SongRyol u razgovoru za južnokorejski dnevnik Hankyoreh u petak.

"Ako SAD žele izravni dijalog s nama, mogli bismo te signale prihvatiti kao promjenu neprijateljske politike (Washingtona) prema Sjevernoj Koreji", izjavio je Han.

Sjeverna Koreja u četvrtak je objavila kako se ne želi vratiti u pregovore o svojem nuklearnom programu, ustvrdivši kako posjeduje nuklearno oružje i želi osnažiti svoj nuklearni arsenal kako bi se zaštitila od američkih planova za rušenje režima u pjongjangu.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u petak kako je nastavak pregovora moguć, dodavši kako se "bilateralni kontakti" sa sjevernom Korejom "nastavljaju".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavljaju se bilateralni kontakti između svih sudionika šestostranih pregovora (dvije Koreje, SAD, Kina, Rusija i Japan)", kazao je.

"Izjave Pjongjanga ne znače prekid pregovora. Oni će se nastaviti", ustvrdio je, naglasivši kako se Rusija zalaže za što brži nastavak pregovora, u kojima treba pronaći "rješenje koje će svima odgovarati".

(Hina) xdam ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara