Sjeverna Koreja ponovno prijeti

Sjeverna Koreja ponovno je u nedjelju zaprijetila da će poduzeti krajnje mjere ako joj međunarodna zajednica uvede sankcije zbog njezina povlačenja iz sporazuma o neširenju nuklearnog oružja (TNP).

´Ako SAD i njihove pristalice odluče kazniti Sjevernu Koreju zbog njezina povlačenja iz TNP-a uz pritiske i sankcije, Sjeverna Koreja će odgovoriti još žešćim mjerama za samoobranu´, stoji u uvodniku lisa Rodong Sinmum, koji je glasilo vladajuće satranke.

Pyongyang je u petak najavio da se povlači iz Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja, što je još više povećalo i onako napetu situaciju na Korejskom poluotoku. Staljinistički režim već je upozorio da će uvođenje sankcija smatrati objavom rata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Koreja, koja je tehnički još uvijek u ratu sa svojim susjedom Južnom Korejom, u nedjelju je uputila poziv da se dvije Koreje zajednički bore protiv SAD-a.

´Sve političke stranke, organizacije i svi slojevi društva sa sjevera i juga Koreje trebaju se ujediniti u borbi´ protiv SAD-a, objavila ja korejska novinska agencija KCNA.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara