`Sjeverna Koreja puna goruće mržnje prema Jenkijima spremna na bitku do smrti`

`Sjeverna Koreja puna goruće mržnje prema Jenkijima spremna na bitku do smrti`

IZ SJEVERNE KOREJE poručeno je kako su spremni SAD-u nanijeti ``gorak poraz i smrt``.

Agresivan stav Sjeverne Koreje otežat će namjeru SAD-a da razoruža ``Osovinu zla``, koju prema Bushu čine Irak, Iran i Sjeverna Koreja.

``Demokratska Narodna Republika Koreja u potpunosti se je pripremila na konfrontaciju i sukob s Jenkijima. Armija i narod Sjeverne Koreje s gorućom mržnjom prema Jenkijima potpuno su spremni na bitku do smrti.`` - rečeno je u subotnjem komentaru partijskog glasila Rodung Sinmun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izjavi Mojameda El Baradeia, direktora IAEA (Međunarodna agencija za nuklearnu energgiju), Sjeverna Koreja ima kapacitete za konstrukciju nuklearnog oružja, a blizu tome su i Irak i Iran.

Sjeverna Koreja 1994. godine pristala je na zamrzavanje nuklearnih pogona, od kojih se za najmanje jedan sumnjalo da ima mogućnost proizvesti elemente nuklearnog oružja.

Sjevernokorejske ambicije u konstrukciji nuklearnog oružja postale su očigledne prije nekoliko dana, kada je Sjeverna Koreja najavila odmrzavanje nuklearnog programa i zatražila od IAEA-e uklanjanje kamera sa Sjevernokorejskih nuklearnih pogona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara