Sjeverna Koreja upozorila SAD da ne nameće blokadu

SJEVERNA KOREJA priopćila je u utorak da će odgovoriti na moguću američku blokadu, nakon što je američki državni tajnik Colin Powell rekao da se ta zemlja nalazi u groznim problemima i da živi od kineske milostinje.

Izolirana i osiromašena Sjeverna Koreja suočena je sa sve većim međunarodnim bojkotom i rastućim pritiskom SAD-a i njezinih saveznica zbog njezinog nuklearnog programa.

"Zadovoljan sam jedinstvom koje smo uspjeli postići sa zemljama u regiji", rekao je Powell novinarima u Phnom Penhu, glavnom gradu Kambodže, gje se održava sastanak Saveza zemalja jugoistočne Azije (ASEAN).

"Svi govore istu stvar Sjevernoj Koreji što se tiče neprihvatljivosti njezinih akcija, da žele Korejski poluotok bez nuklearnog oružja", rekao je Powell.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Powell je rekao da Sjeverna Koreja ima velike probleme i da narod pati čak i s kineskom pomoću koja nije dostatna. "Njima je potrebna pomoć drugih susjeda i ostatka svijeta", rekao je.

Sjevernokorejski list piše u utorak kako će "Sjeverna Koreja odmah poduzeti fizičke osvjetničke mjere protiv SAD-a kada procijeni da je njezin suverenitet narušen zbog blokade Washingtona".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara