Sjeverna Koreja želi sporazum o nenapadanju sa SAD

SJEVERNA KOREJA ponovila je u ponedjeljak svoj zahtjev za potpisivanjem sporazuma o nenapadanju sa Sjedinjenim Državama, što je njezin prvotni uvjet za rješavanje krize izazvane njezinim programom izgradnje nuklearnog oružja.

"Kad bi Sjedinjene Države napustile svoju neprijateljsku politiku prema Demokratskoj narodnoj republici Koreji (Sjeverna Koreja) i pravno se obvezala na nenapadanje, to bi pridonijelo uklanjanju briga SAD-a", kaže se u komentaru koji je objavila sjevernokorejska agencija KCNA.

Komentar je objavljen nakon što je južnokorejski list Korea Times objavio kako će se početkom rujna u Pekingu održati razgovori između SAD, Sjeverne Koreje i Kine o sjevernokorejskom nuklearnom progradu. Taj sastanak još nije službeno najavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjedinjene Države su na sličnom sastanku u travnju u Pekingu odbacile sjevernokorejske zahtjeve za potpisivanjem sporazuma o nenapadanju, normalizaciji diplomatskih odnosa i gospodarskoj pomoći kao uvjetima za njezino odustajanje od nuklearnog programa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara